Je slagingspercentage met 70% verhogen? – Waarom je tussentijdse toets zo belangrijk is

#Handigetips#ineenkeerslagen#rijexamenhalen

Auteur: Johan de Jager – Examinator & Rijles Leerproces Expert

Op zoek naar manieren om je slagingspercentage bij het autorijden met maar liefst 70% te verhogen? Dat klinkt natuurlijk te mooi om waar te zijn, maar het is echt mogelijk!

Het geheim zit hem in het doen van een tussentijdse toets. Dit is een belangrijk onderdeel van het halen van je rijbewijs, maar helaas slaan veel mensen dit over. In deze blog gaan we je uitleggen waarom de tussentijdse toets zo belangrijk is en hoe het je kan helpen om succesvol je rijbewijs te halen. 

Kennismaking met de examinator 

Een van de grootste voordelen van het doen van een tussentijdse toets is het wennen aan de examinator. Tijdens de tussentijdse toets maak je kennis met de persoon die ook je examen gaat afnemen. Je komt erachter hoe het is om met deze persoon te rijden en wat hij of zij belangrijk vindt tijdens het rijden. Dit is vooral handig als je examen nerveus bent, omdat je dan in ieder geval één bekend gezicht ziet. Daarnaast weet je precies wat je kunt verwachten tijdens het examen. 

Inzicht in je sterke en zwakke punten 

Tijdens de tussentijdse toets krijg je feedback over jouw rijgedrag. Dit is een belangrijke manier om inzicht te krijgen in wat je goed doet en wat je misschien nog verbeteren kunt. De examinator let bijvoorbeeld op je snelheid, kijkgedrag en het schakelen. Als je weet waar jouw valkuilen zitten, kun je hier gericht aan werken. Zo vergroot je niet alleen de kans dat je slaagt, maar verbeter je ook je rijvaardigheden voor de toekomst. 

Rij-ervaring opdoen 

Een tussentijdse toets is een goede manier om extra rij-ervaring op te doen. Tijdens de toets ga je namelijk rijden op examen terrein en bespreek je onderweg verkeerssituaties. Dit is natuurlijk geen garantie dat je alles tijdens het examen weet, maar je krijgt wel meer vertrouwen in je rijvaardigheden. Door het opdoen van extra ervaring en vertrouwen zal je examen minder stressvol zijn. 

Bespaar geld en tijd 

Een tussentijdse toets kost natuurlijk wel geld. Maar als je toch zou zakken voor je examen, dan ben je meer geld kwijt voor de herkansing. Als je slaagt voor je tussentijdse toets, kan de examinator je namelijk vrijstelling geven voor bepaalde onderdelen van het rijexamen. Dit betekent dat je minder tijd nodig hebt voor je examen en het daardoor goedkoper wordt. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een tussentijdse toets.

Hogere slagingskans 

En last but not least: de slagingskans. Zoals we hierboven al hebben uitgelegd, geeft een tussentijdse toets je meer ervaring, zelfvertrouwen en je weet waar je aan toe bent. Dit alles draagt bij aan een hogere slagingskans bij je uiteindelijke examen. Sterker nog, mensen die een tussentijdse toets doen, hebben vaak een slagingspercentage van wel 70%! Dat zijn veelbelovende statistieken. 

Conclusie: 

Kortom, de tussentijdse toets is zeker de moeite waard om te investeren in het behalen van je rijbewijs. Niet alleen omdat het je slagingspercentage aanzienlijk verhoogt, maar vooral ook omdat je hierdoor meer inzicht krijgt in je rijvaardigheden, meer rij-ervaring opdoet, tijd en geld bespaart, en in aanraking komt met de examinator. Plan daarom zo snel mogelijk een tussentijdse toets in, zodat je met vertrouwen je rijbewijs kunt halen. Succes

Supersnel je rijbewijs halen?

Bekroond als beste rijschool in de regio Heerenveen, Sneek en Leeuwarden!

Lees ook deze artikelen

× Hoe kan ik je helpen?